Gst.nl

Ventilatie

Ventilatie
Een goede ventilatie van uw woning of bedrijf zorgt voor een gezond en prettig leefklimaat. Dat is belangrijk want daarmee voorkomt u problemen met de luchtwegen, schimmels en vocht. Ventilatie begint al bij het openen van ramen en roosters. Maar om 24 uur per dag schone lucht in uw huis of bedrijf te hebben, kunt u kiezen voor mechanische ventilatie. Daarmee bent u continu verzekerd van frisse, gezuiverde lucht.

 • Soorten ventilatie
  Er zijn verschillende manieren om een ruimte te ventileren:
 • Natuurlijke ventilatie
  Natuurlijke ventilatie vindt plaats via geopende ramen, roosters in ramen en gevels of via aan- en afvoerkanalen.
 • Mechanische ventilatie
  Mechanische ventilatie zorgt dat de lucht in huis constant ververst wordt. Het ventilatiesysteem zuigt de vuile lucht weg uit de ruimte en via open ventilatieroosters en ramen komt er weer schone lucht naar binnen.
  Er zijn diverse soorten mechanische ventilatie. Eén daarvan is de vraaggestuurde ventilatie. Hierbij worden er CO2- en vochtsensoren in de leefruimte geplaatst die continu de luchtkwaliteit meten. Zo werkt de ventilatie harder of zachter naar behoefte. Dit bespaart veel energie.
 • Warmteterugwin-installatie
  Een warmteterugwin-installatie (WTW) zuigt verse buitenlucht op, verwarmt deze en blaast de schone lucht vervolgens in uw woning of bedrijf. Via diverse afzuigpunten gaat de warme lucht terug naar de installatie. Hier wordt de warmte uit de lucht onttrokken en verder naar buiten geblazen. Zo zorgt de WTW voor optimale ventilatie, frisse lucht en tegelijkertijd een behaaglijk warme leefruimte. Bovendien kunt u met een WTW energie besparen. De warmte die anders verloren gaat bij douchen of ventileren, wordt hergebruikt. Wilt u meer weten over deze manier van ventileren en de mogelijke energiebesparingen? GST adviseert u er graag over.

Onderhoud van uw ventilatiesysteem
Onderhoud is van tijd tot tijd nodig om ervoor te zorgen dat de ventilatoren en luchtkanalen schoon zijn en optimaal werken. Zo blijft u verzekerd van een gezond leefklimaat. GST is u hierbij graag van dienst. Wilt u er zeker van zijn dat de ventilatoren regelmatig een opknapbeurt krijgen? Dan kunt u ook kiezen voor een onderhoudscontract bij GST.

Contact
Wilt u advies of meer informatie? Neem contact op met Ferry de Bakker, via telefoonnummer (0174) – 44 60 00 of stuur een e-mail naar ferry@gstvanpaassen.nl.